Stap 1: Pak een soeppan van 2 of 5 liter en breng 0,25 liter water aan de kook. Doe hier ook 0,25 liter kokosmelk bij. (Bewaar de rest van de 0.25 liter kokosmelk voor later)
Stap 2: Pak de galangawortel en schil het velletje er vanaf. Snijdt nu 2 of 3 centimeter in plakjes van de wortel.
Stap 3: Verwijder alle harde takjes en stukjes van het citroengras. Snij daarna de takjes in stukken van 2cm.
Stap 4: Pak de galanga, citroengras en kippendijen en doe deze voorzichtig in de kokende soep.
Stap 5: Doe één theelepel vissaus in uw soep. Geen zorgen uw soep gaat niet volledig naar vissaus smaken, het zorgd vooral voor de zoutige smaak en een bite.
Stap 6: Laat de soep 15 minuten zacht koken. Ondertussen kunt u de 300 gram kipfilet snijden. Nadat de soep 15 minuten heeft gekookt voegt u de kipfilet toe en laat u het weer 15 minuten koken.
Stap 7: In de laatste paar minuten en wanneer u ruimte over hebt in de pan voegt u de laatste 0,25 liter kokosmelk toe.
Stap 8: Maak de ui en spaanse peper goed schoon en snijd deze in kleine stukjes. Als u bang bent dat het teveel peper is kan u minder gebruiken of de zaadjes en het vruchtvlees er uit halen. (Het vruchtvlees is het heetste gedeelte van de pepen)
Stap 9: Schep de kippensoep in uw bakjes en sprenkel de ui er overheen. Op gevoel kunt u de peper, citroen en extra vissaus toevoegen.