Deze marinade is perfect voor kip, maar kan ook goed werken voor vis of tofu.
Marinade maken: Meng in een kom de geraspte Thaise gember, knoflook, sojasaus, vissaus, limoensap, suiker en sesamolie. Voeg de fijngehakte chilipeper en koriander toe voor extra smaak.
Kip of Tofu marineren: Doe de kip of tofu in een grote kom of hersluitbare zak en voeg de marinade toe. Meng goed zodat alles bedekt is met de marinade. Laat minstens 30 minuten, of idealiter een paar uur, marineren in de koelkast voor optimale smaak.
Grillen of Bakken: Grill of bak de kip of tofu op middelhoog vuur tot goudbruin en gaar. Voor kip duurt dit ongeveer 8-10 minuten per kant, en voor tofu 4-5 minuten per kant.
Serveren: Serveer de gemarineerde kip of tofu met jasmijnrijst en een frisse salade. Garneer met extra koriander en schijfjes limoen.
Conubia eget ut quis auctor nostra ad orci nibh lacinia suspendisse odio viverra porttitor interdum
Conubia eget ut quis auctor nostra ad orci nibh lacinia suspendisse odio viverra porttitor interdum
Conubia eget ut quis auctor nostra ad orci nibh lacinia suspendisse odio viverra porttitor interdum