Thaise Gember Marinade voor Kip of Tofu

Deze marinade is perfect voor kip, maar kan ook goed werken voor vis of tofu.

Stewed chicken drumsticks, galangal, garlic and lemon

Bereidingswijze:

  1. Marinade maken: Meng in een kom de geraspte Thaise gember, knoflook, sojasaus, vissaus, limoensap, suiker en sesamolie. Voeg de fijngehakte chilipeper en koriander toe voor extra smaak.

  2. Kip of Tofu marineren: Doe de kip of tofu in een grote kom of hersluitbare zak en voeg de marinade toe. Meng goed zodat alles bedekt is met de marinade. Laat minstens 30 minuten, of idealiter een paar uur, marineren in de koelkast voor optimale smaak.

  3. Grillen of Bakken: Grill of bak de kip of tofu op middelhoog vuur tot goudbruin en gaar. Voor kip duurt dit ongeveer 8-10 minuten per kant, en voor tofu 4-5 minuten per kant.

  4. Serveren: Serveer de gemarineerde kip of tofu met jasmijnrijst en een frisse salade. Garneer met extra koriander en schijfjes limoen.

Ingrediënten:

  • 3-4 schijfjes Thaise gember, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus (optioneel voor vegetariërs)
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel bruine suiker of palmsuiker
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • Verse koriander, gehakt (optioneel)

Laatste Recepten

Quinoa and Black Bean Bowl

Conubia eget ut quis auctor nostra ad orci nibh lacinia suspendisse odio viverra porttitor interdum

Vegetarian Stir-Fry with Tofu

Conubia eget ut quis auctor nostra ad orci nibh lacinia suspendisse odio viverra porttitor interdum

Avocado and Chickpea Salad

Conubia eget ut quis auctor nostra ad orci nibh lacinia suspendisse odio viverra porttitor interdum

Mango and Kale Smoothie

Conubia eget ut quis auctor nostra ad orci nibh lacinia suspendisse odio viverra porttitor interdum