Een klassieker uit de Thaise keuken, met een romige kokosbasis en een aromatische smaak van Thaise gember.
Bouillon maken: Doe de kokosmelk en kippenbouillon in een grote pan en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de Thaise gember, citroengras en limoenblaadjes toe en laat het geheel 5-10 minuten zachtjes trekken. Dit geeft de soep een rijke, kruidige smaakbasis.
Kip en Champignons: Voeg de plakjes kipfilet en champignons toe aan de pan en laat 5-7 minuten koken tot de kip gaar is en de champignons zacht zijn.
Op smaak brengen: Voeg vissaus en limoensap toe en proef de soep. Voor een beetje zoetheid kun je een theelepel suiker toevoegen. De balans van zout, zuur en pittig is belangrijk, dus voeg naar smaak meer vissaus of limoensap toe.
Chili en Garnering: Voeg de gesneden chilipeper toe voor een beetje pittigheid. Garneer de soep met verse koriander.
Serveren: Serveer de soep warm in kommen. Tom Kha Gai wordt vaak gegeten met jasmijnrijst aan de zijkant.
Conubia eget ut quis auctor nostra ad orci nibh lacinia suspendisse odio viverra porttitor interdum
Conubia eget ut quis auctor nostra ad orci nibh lacinia suspendisse odio viverra porttitor interdum
Conubia eget ut quis auctor nostra ad orci nibh lacinia suspendisse odio viverra porttitor interdum