Ook in Nasi Goreng hoort natuurlijk Laos kruid! Je hebt het volgende nodig voor ons Nasi Goreng recept:
Kook de rijst volgens de verpakking aanwijzingen in warme kippenbouillon. Laat de rijst daarna goed afkoelen! Dit is een belangrijke stap omdat je voor die authentieke smaak koude rijst nodig hebt tijdens het roerbakken.
Neem de grootste wokpan die je hebt en maak die zo heet mogelijk (let op met Tefal pannen!). Doe 2 eetlepels zonnebloemolie in de pan. Een andere optie is ook pinda olie. Let op: pinda olie wordt sneller warm. Olijfolie raden wij af omdat die gaat verdampen.
Doe al je groentes in de wokpan en roerbak ze ongeveer 3-4 minuten. Voeg daarna je koude rijst toe in de wokpan en roerbak nog eens 5 minuten. Voeg daarna je kruiden toe. Voeg als laatste je vleeswaren en eieren toe en roerbak in een scheppende beweging voor ongeveer 2-3 minuten.